Hlavní obsah

Do Francie utekl kanibal, který poslal nohu a ruku kanadskému premiérovi

– Paříž

Francouzská policie se snaží dopadnout hvězdu homosexuálních pornofilmů Luka Rocco Magnottu. Stíhán je kvůli hrozbám kanadskému premiérovi Stephenu Harperovi, kterému poslal useknutou lidskou ruku a nohu. Z Kanady utekl do Francie. Panují ale obavy, že v Paříži jen čeká na další spoj. Proto ho stíhá Interpol.

Foto: Profimedia.cz

Luka Magnotta

Článek

Podle listu Daily Mail byl Magnotta, vlastním jménem Eric Clinton Newman, viděn v sobotu Paříži, kde se objevil v několika luxusních klubech. Policie se jej snažila o víkendu vystopovat pomocí mobilního telefonu jeho známého v hotelu na předměstí Bagnolet, ale selhala.

Foto: Profimedia.cz

Hotel na předměstí Paříže, kde měl být Magnotta

Interpol dostal fotografii, na níž je muž podobný Magnottovi zachycen na neznámém letišti, jak jej odbavují.

Noha v poště

Magnotta nejprve poslal do sídla kanadské konzervativní strany useknutou nohu. Pak poslal premiérovi useknutou ruku. Poblíž domu, kde žil, bylo v kufru v odpadcích nalezeno torzo. Patřilo 33letému studentovi čínského původu Jun Linovi, který studoval v Kanadě a s Magnottou se scházel. Číňana zabil 24. nebo 25. května a usekl mu končetiny i hlavu.

Foto: Robert J. Galbraith, Reuters

Montrealský dům, kde Magnotta žil

„Prioritou číslo jedna je pro nás dopadnout Magnottu,“ uvedl zdroj z montrealské policie. Magnotta je hledán pro vraždu, hanobení mrtvoly a použití pošty k šíření neslušných a nemorálních a hanobících materiálů. Zdroj ještě dodal: „Ale můžete se vsadit, že jakmile to uděláme, projedeme staré nevyřešené vraždy, abychom zjistili, jestli s nimi nemá něco společného.“

Magnotta v Paříži

Kanadská police je přesvědčena, že Magnotta odletěl do Francie, protože se kolem něho začala stahovat smyčka. Byl viděn v okolí Bastilly, kde navštívil několik barů. Podle recepční nejmenovaného pětihvězdičkového hotelu u Champs-Elysées v něm strávil jednu noc. Pak se přestěhoval na východ města. Tam se jej ale nepodařilo dopadnout.

Foto: Profimedia.cz

Luka Magnotta

Paříž ale má být jen přestupní stanicí. Policie nezveřejnila místo, kam má koupenou letenku. Média spekulují, že by Magnotta mohl utéci dál na východ do Ruska, protože používal i jméno Vladimir Romanov. Další možností je, že by se přemístil do Británie, kde žil před půl rokem. Panují také obavy, že vzhledem ke svému vzhledu se Magnotta může vydávat za ženu. Mohl by si nasadit paruku. Proto zveřejnila i obrázek zachycující ho s dlouhými vlasy.

Foto: Profimedia.cz

Luka Magnotta jako žena

Děsivá videa

Podle policie si Magnotta vraždu natočil a desetiminutové video pak zveřejnil na síti. Potvrdila pravost záběrů. Montrealský policista Ian Lafrenière řekl: „Film je tak názorný a děsivý. Představte si nejhorší horor, který jste kdy viděli, a tohle je o to horší, že je to skutečné. Vrah trhá oběť na kusy, jako by to byla panenka.“

Foto: Reuters

Luka Magnotta

Na dalších videích a obrázcích je Magnotta zachycen, jak týrá a zabíjí kočky, kvůli čemuž ho chtěli dopadnout ochránci zvířat. Kočky topil nebo nechával udusit. K záběrům na internetu Magnotta uvedl, že se jako známá osobnost stal obětí pomluv a fotomontáží.

Ke zveřejnění videí řekl Lafrenière: „Je to ten typ, co chce přitáhnout pozornost. Web ho proslavil a web ho taky předá spravedlnosti, protože je na něm tolik obrázků, které nám pomohou jej dopadnout."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám