Hlavní obsah

Ve Frankfurtu protestovali proti chování bank, policie zasáhla

– Frankfurt nad Mohanem

V německé finanční metropoli Frankfurt nad Mohanem se v pátek konal neohlášený protest proti chování bank. Z tisíce účastníků neohlášeného pochodu jich skončilo 400 za mřížemi. V bankovní čtvrti začali demonstranti obsazovat křižovatky a blokovat dopravu. Část z nich se také pokusila proniknout do uzavřené zóny kolem budovy Evropské centrální banky.

Foto: ČTK/AP

Policejní zásah ve Frankfurtu

Článek

Protestní pochod uspořádalo hnutí Okupujte Frankfurt, které sdružuje organizace z levé části německého politického spektra. Demonstranti kritizovali politiku rozpočtových škrtů, kterou se země eurozóny snaží zmenšit své zadlužení. Protestovali také proti likvidaci sociálního státu a proti záchranným balíčkům pro banky, které se dostaly do problémů.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Demonstranti pochodují centrem Frankfurtu.

Pochod zpočátku probíhal poklidně. Když začali aktivisté blokovat demonstrací vsedě části bankovní čtvrti, policisté proti nim zasáhli a kolem 400 jich zadrželi.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Policisté odtahují demonstranty, co se rozhodli pro protest vsedě.

Představitelé demonstrantů obvinili policii z násilného chování vůči protestujícím, policejní mluvčí ale výtky odmítl.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Policejní zásah ve Frankfurtu

V sobotu se chystá ve Frankfurtu další demonstrace. Do města by podle místních úřadů mělo dorazit až 30 000 lidí a policie se obává, že mezi nimi budou i stovky radikálů, kteří se pokusí rozpoutat v ulicích násilnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám