Hlavní obsah

V Británii uhořelo v domě pět dětí, policie zadržela podezřelou

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Birmingham
Aktualizováno

Ani ne třicetiletá žena byla zadržena pro podezření z vraždy v souvislosti se smrtí pěti dětí v britském Derby. Děti ve věku pět až deset let uhořely v řadovém domě v pátek před rozedněním, informoval list Guardian. Zraněný 13letý Duwayne Philpott je v kritickém stavu.

Foto: Darren Staples , Reuters

Hasič před domem v Derby, kde uhořelo pět dětí.

Článek

Hasiči byli přivoláni ve čtyři ráno. „Policie může potvrdit, že při požáru zemřelo pět dětí. Šesté ve věku třinácti let bylo převezeno do nemocnice v Birminghamu na specializované oddělení. Dva dospělí nejsou zraněni vážně,“ uvedl mluvčí policie.

Všech pět obětí patří k jedné rodině. Jejich otec Mick Philpott, který má celkem 17 dětí, jim odvážně přispěchal na pomoc, ale k dětem v prvním poschodí ubytovny pro sociální slabé se nemohl dostat, i když mu pomáhala jeho žena.

Mluvčí nebyl zatím schopen sdělit příčinu požáru. Podle něj se zatím vyšetřuje. Policie ani neuvedla, zda podezřelá žena požár založila, ani její vztah k obětem.

Mohla to však být přítelkyně Philpotta. V roce 2006 žádal radnici, aby mu poskytla větší dům, než má, protože potřeboval ubytovat svou žen, přítelkyni a 14 dětí.

Cihlový dům oheň značně poškodil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám