Hlavní obsah

V Řecku zveřejnili fotky 11 prostitutek s AIDS, hlásí se stovky jejich klientů

Atény

Aténské úřady zveřejnily fotografie 11 prostitutek nakažených HIV. Na zdravotní testy se hlasí stovky jejich bývalých zákazníků, informovala agentura DPA. U třech mužů už byl výsledek testů pozitivní.

Foto: Profimedia.cz

Ženy provozovaly nechráněný sex.

Článek

Místní úřady provedly testy na AIDS u zhruba stovky prostitutek, které své tělo prodávaly ilegálně. Jedenáct z nich bylo nakaženo. Státní zastupitelství nařídilo fotografie těchto žen zveřejnit na internetu.

Infikované prostitutky přiznaly, že měly nechráněný sex s desítkami mužů. Vůči prostitutkám již bylo vzneseno obvinění, uvedlo místní státní zastupitelství.

Zákazníci prostitutek se mají ihned hlásit zdravotním úřadům. Mluvčí zdravotnického střediska KEELPNO agentuře DPA potvrdil, že se na testy přihlásily stovky mužů, a dokonce i nezletilí chlapci. "Telefon neustále vyzvání," řekl lékař Evangelos Liapis.

Řecký ministr zdravotnictví Andreas Loverdos v rozhlase řekl, že neodpovědně se chovaly nejen prostitutky, ale také jejich zákazníci. "Vlastně by měly být zveřejněny i jejich fotografie, abychom viděli, jací idioti se v této zemi nechrání," prohlásil ministr.

Aténské prostitutky jsou často oběťmi obchodu s bílým masem z východní Evropy nebo jde o Řekyně závislé na drogách. V centru řecké metropole se podle policie pohybuje kolem 3000 ilegálních prostitutek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám