Hlavní obsah

Mrtvola bývalého Kaddáfího ministra plavala v Dunaji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň
Aktualizováno

Ve Vídni v Dunaji v neděli nalezli mrtvolu bývalého libyjského ministra pro ropu Šukrího Ghaníma. Ten byl blízkým spolupracovníkem někdejšího vůdce Muammara Kaddáfího a loni utekl z Libye do Rakouska před pádem Kaddáfího režimu. S odvoláním na rakouskou policii to uvedla agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tělo devětašedesátiletého libyjského exulanta bylo nalezeno ráno v řece nedaleko jeho bydliště. Na těle se nenašly žádné stopy násilí. Byl normálně oblečen a v jeho chování před smrtí se také nenašlo nic nezvyklého.

"Je možné, že se mu udělalo špatně a spadl do vody," uvedl mluvčí vídeňské policie Roman Hahslinger.

Ghaním byl loni v květnu po vypuknutí vzpoury v Libyi pohřešován a začátkem června v italské metropoli oznámil, že se připojil na stranu libyjských povstalců. Původně se při jeho zmizení spekulovalo, že pouze odjel do zahraničí kvůli obchodním jednáním.

Týden předtím totiž libyjský ministr zahraničí uvedl, že Ghaním bude Libyi zastupovat při jednání Organizace zemí vyvážejících ropu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám