Hlavní obsah

Berlusconi měl na večírcích pět typů žen, zaznělo u soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi si na večírky, které podle milánských vyšetřovatelů končily orgiemi, zval pět typů žen, zaznělo u soudu. Uvedl to britský list Daily Telegraph s odkazem na přepisy telefonátů bývalé televizní uvaděčky a nyní političky Nicole Minettiové, která čelí obvinění, že dívky Berlusconimu sháněla.

Článek

„Uvidíš úplné zoufalství,“ popsala Minettiová po telefonu atmosféru, v níž se dívky snaží na sebe upoutat premiérovu pozornost. V hovoru s Melanií Tuminiovou vedeným před její první účastí na večírku dodala: „Bývá tam pět antropologických kategorií. Jsou tam děvky, Jihoameričanky z chudinských čtvrtí, které neumí jediné slovo italsky, potom vážnější typy a zbytek, který je něco mezi. Pak jsem tam já a já dělám, co dělám“.

Foto: Profimedia.cz

Nicole Minettiová

Soud má k dispozici výpisy 50 000 telefonních hovorů týkajících se večírků. Berlusconi, který je v telefonátech označován také za bosse všech bossů, jak bývají obyčejně nazývání šéfové mafie, čelí obvinění ze zneužití pravomocí a placeného sexuálního styku s nezletilou, tehdy 17letou marockou tanečnicí s uměleckým jménem Ruby, zlodějka srdcí.

Berlusconi měl navíc osobně zabránit jejímu vyhoštění, když policie zjistila, že v Itálii žije ilegálně.

Ruby tvrdí, že jí Berlusconi nabízel 47 000 eur (bezmála 1,2 miliónu korun) týdně, když bude mlčet.

Berlusconi se překvapivě minulý týden u soudu, který probíhá už rok, objevil osobně. Obvinění popírá. Tvrdí, že pouze pořádal „elegantní večeře“, při nichž mladé ženy, které byly „od přirozenosti exhibicionistky“ pořádaly „burleskní soutěže“.

Foto: Profimedia.cz

Marocká tanečnice Karima Kayeková známá jako Ruby

Reklama

Související články

Italský premiér Berlusconi podal demisi

Italský premiér Silvio Berlusconi podal v sobotu demisi, oznámila agentura Reuters. Navzdory spekulacím z minulých let a měsíců mu nezlomily vaz jeho sexuální...

Výběr článků

Načítám