Hlavní obsah

Dívka zemřela po požití nové drogy - žlutobílé pasty

– Londýn
Novinky, lap

Britská policie varuje před novou drogou, po jejímž požití zemřela šestnáctiletá dívka v hrabství Severní Yorkshire. Jednadvacetiletý muž, který vyzkoušel stejnou látku, leží v kritickém stavu v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Během vyšetřování byl zadržen třiadvacetiletý muž a šestadvacetiletá žena, oba z Yorku. Ilustrační foto

Článek

Při policejním vyšetřování v Severním Yorkshire se zjistilo, že dívka požila žlutobílou pastu. Stejnou substanci vyzkoušel muž, který bojuje o život v nemocnici v Yorku.

Záchranáři vyjížděli k dívce ve čtvrtek před půlnocí. Zemřela v pátek ráno v nemocnici York District, přestože se ji lékaři pokoušeli resuscitovat.

Muž je ve vážném stavu, ale zatím je stabilizovaný.

"V noci, kdy dívka zkolabovala, byla z domu slyšet hlasitá hudba a na zahradě měli ohňostroj," řekl k nešťastné události soused Tom Gibson. "Je to obrovská tragédie. Soucítím s jejími rodiči," dodal pro server listu DailyMail.

Policie zadržela dvě osoby

V souvislosti s vyšetřováním byl zadržen třiadvacetiletý muž a šestadvacetiletá žena, oba z Yorku. Zatím jsou ve vazbě kvůli dalším výslechům. Policie nyní látku testuje; domnívá se, že obsahuje amfetamin. Také proto ji označila jménem "speed pasta".

V rámci vyšetřování vydala policie Severního Yorkshire varování, aby lidé, kteří požili tuto látku, ihned vyhledali lékaře. K varování se připojili i lékaři ze Severního Yorkshire a Yorku.

"Dokud není potvrzeno složení pasty, lidé by neměli riskovat své zdraví a život vůbec. Raději by se této látce měli vyhnout," zní doporučení úřadů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám