Hlavní obsah

Matka držela přes rok desetiletého syna v zásobníku na uhlí

Novinky, lap

Desetiletého chlapce věznila matka více než rok v zásobníku na uhlí v britském hrabství Lanceshire. Malé okno a špatně zapojená žárovka pro něj bylo jediným zdrojem světla. Často dostával k jídlu jen trochu másla a syrové maso. Rozsudek nad rodiči vynese soud 18. května.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Třicetiletá matka s přítelem se u soudu ke krutému zacházení se svým synem přiznali. Policisté popsali podmínky, v kterých chlapce drželi, jako barbarské.

"Nikdy jsem nic podobného neviděl. Dítě vyrůstalo v zásobníku na uhlí, v nelidských podmínkách. Navíc to byla daleko menší místnost, než jsou například policejní cely. Jen tak tak se tam vešla matrace a keramický nočník," řekl detektiv Matt Normanton z policejní stanice v Lanceshiru.

"Dítě mělo na těle škrábance od staré zdi. Uvnitř místnosti nebyl skoro žádný vzduch, byla zatuchlá a chladná," dodal Normanton.

Soudce Anthony Russel matce a jejímu partnerovi zakázal styk s chlapcem. Rodiče se nesmí pokusit hocha kontaktovat až do jeho 16 let, dokdy bude v ústavní péči.

Zavírali ho i za to, že "kradl" jídlo z kuchyně

Chlapec spal v zásobníku každou noc, matka jej tam ale zavírala i během dne, když zlobil. Sama se svým čtyřicetiletým přítelem spala v pohodlí hlavní budovy.

"Bylo to, jako bych žil v krabici, cítil jsem se hrozně," řekl policistům chlapec. Po lékařském vyšetření byl přemístěn do náhradní ústavní péče.

Pár přiznal, že chlapce zavíral i za to, že kradl jídlo z kuchyně. Rodiče se hájili tím, že nejsou vinni, protože nezpůsobili hochovi žádnou nemoc ani netrpěl a nebyl zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám