Hlavní obsah

České lupiče, kteří v Německu brutálně zbili důchodce, potrestali

Zhořelec

Tresty v délce deseti a šesti a půl roku vězení dostali v pátek v německém Zhořelci dva čeští lupiči za pokus o vraždu a těžké ublížení na zdraví. Brutálně zbili ve městě Ebersbach-Neugersdorf u sasko-české hranice důchodce, kterému ukradli VW Golf. Trest není pravomocný.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Německé policisty šokovala brutalita útoku na důchodce. Ilustrační foto

Článek

Osmadvacetiletého muže poslal soudce do vězení na deset let a čtyři měsíce, jeho o tři roky mladšího komplice odsoudil k šesti a půl roku odnětí svobody.

Dvojice loni v dubnu brutálně zbila německého důchodce v garáži, kde parkoval svůj Volkswagen Golf. S ním pak pachatelé odjeli do Čech, kde je později dopadli čeští policisté, kteří vyšetřovali podobné přepadení v Jiříkově, odkud oba muži pocházejí.

Německé vyšetřovatele šokovala brutalita útoku, při němž tehdy osmašedesátiletý senior utrpěl zlomeniny mnoha kostí v obličeji, do něhož ho pachatelé bili pěstmi a kopali. Podle soudce Uweho Böckera se napadaný nacházel v akutním ohrožení života a přežil jen díky rychlému zásahu lékařů.

Reklama

Související témata:

Související články

V Německu obvinili Čechy z pokusu o vraždu

Státní zastupitelství v německém Zhořelci obvinilo dva nezaměstnané Čechy ve věku 25 a 28 let z pokusu o vraždu a ozbrojené loupeže. Obou činů se podle webu...

Výběr článků

Načítám