Hlavní obsah

Postřelení pětileté dívky vyneslo trojici Britů doživotní tresty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Soud v Londýně uložil doživotní tresty trojici mladíků, kteří při přepadení obchodu na jihu města loni v březnu postřelili pětiletou dívku, jež po útoku zůstala nehybná. Podle televize SkyNews mohou mladí muži ve věku 19, 20 a 21 let žádat o propuštění nejdříve za 14, respektive 17 let.

BEZ KOMENTÁŘE: Za postřelení dítěte dostali mladíci doživotní tresty

 
Článek

Nathaniel Grant, Anthony McCalla a Kazeem Kolawole se snažili dopadnout člena znepřáteleného gangu, přičemž pronikli do obchodu strýce postřelené dívky.

„Pětiletá Thusha, která zde právě byla s rodinou a tancovala si mezi regály, byla zasažena do trupu. Jenom díky schopnostem a péči lékařů byl její život zachráněn. Zůstává ale nehybná od hrudi dolů a tento její stav už je konečný,“ připomněl soudce Martin Stephens.

Kromě dívky postřelili útočníci i prodejce Roshana Selvakumara, a to do obličeje. Jako zázrakem s kulkou v hlavě přežil. Skupina zasáhla i stíhaného Roshauna Bryana. Incident zachytila kamera v obchodě.

Devetenáctiletý Grant smí požádat o propuštění na svobodu nejdříve za 17 let, jeho kumpáni o tři roky dříve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám