Hlavní obsah

Brusel ochromila stávka dopraváků kvůli vraždě dispečera

– Brusel

Belgickou metropoli o velikonočním víkendu zcela ochromila stávka řidičů městské dopravy. Důvodem byl vražedný útok účastníka nehody na dispečera dopravního podniku, který dokumentoval místo střetu autobusu a osobního vozidla, uvedla CNN.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Tramvaje Bruselu kvůli stávce nevyjely.

Článek

V sobotu se srazil autobus s osobním automobilem. Dispečera, který fotografoval místo nehody, napadl spolujezdec řidiče osobního vozu. „Vrazil mu jednu do obličeje. Naneštěstí tento úder dispečera zabil,“ řekl mluvčím bruselského dopravního podniku STIB Guy Sablon.

Řidiči, kteří často čelí agresivitě cestujících, okamžitě vstoupili do stávky. Požadovali, aby byla zavedena opatření, která jim zajistí bezpečnost. Přestaly jezdit autobusy, tramvaje i metro.

V pondělí večer belgická vláda a STIB po dohodě oznámily, že bude zaměstnáno dalších patnáct příslušníků ochranky ke stávajícím 190. Část zaměstnanců také byla krátkodobě přesunuta od činností, jako je kontrolování jízdenek, k plnění bezpečnostních úkolů.

Vláda také oznámila, že bude přijato dalších 400 policistů, kteří budou mít na starosti bezpečnost v prostředcích hromadné dopravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám