Hlavní obsah

Loď, která vyrazila ve stopách Titaniku, se vrací kvůli nemocnému

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpátky směrem k irským břehům se v úterý musela obrátit loď Balmoral, která se v sobotu vydala na cestu kopírující trasu slavného Titaniku, který se před sto lety potopil. Jeden z cestujících měl problémy se srdcem, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rekonstrukce plavby Titaniku - autentické jídlo, hudba i kostýmyVideo: Reuters

 
Článek

Na lodi pluje 1309 cestujících.

V sobotu Balmoral stejně jako Titanik před sto lety vyrazila ze Southamptonu, v pondělí večer odrazila od irských břehů z přístavu Cobh. Nicméně kapitán lodi Robert Bamberg v úterý oznámil, že se budou muset obrátit a vydat se směrem zpět, aby pro nemocného mohl přiletět vrtulník.

"Tento cestující není zřejmě v ohrožení života," řekl zástupce společnosti, která nynější plavbu organizuje.

Cestující na Balmoralu chtěli v noci ze 14. na 15. dubna na místech, kde se před sto lety potopil Titanic, uspořádat vzpomínkovou akci. Zatím není jasné, zda to stihnou. Plavbu poznamenaly nejen zdravotní problémy jednoho z cestujících, ale zatím jí nepřeje ani počasí. V úterý muselo být kvůli obavám o zdraví účinkujících zrušeno kabaretní představení.

Cesta se připravovala pět let a její pořadatelé se snaží dělat vše pro to, aby si zákazníci, kteří zaplatili za lístky tisíce liber, připadali, jakoby se ocitli na začátku 20. století. Na Balmoral se nalodili pasažéři z 28 zemí, jsou mezi nimi i někteří příbuzní někdejších cestujících a obětí, ale zejména lidé fascinovaní osudem Titaniku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám