Hlavní obsah

Maďar vyvražďoval rodinu postupně během tří dnů, nikdo si ničeho nevšiml

– Budapešť
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Masový vrah z maďarské obce Kulcs Csanád Jutas (24) vraždil členy své rodiny postupně a systematicky několik dní. Jak uvedl při výslechu, vraždit začal minulou středu a svůj krutý plán chtěl završit v pátek. Řekl, že svého činu nelituje.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Případ řeší maďarská policie. Ilustrační foto

Článek

„Členové mé rodiny byli mými úhlavními nepřáteli, musel jsem je zabít,“ uvedl podle serveru origo.hu muž při výslechu. Ve středu vylákal svého 34letého bratra do odlehlé části rozlehlého pozemku, kde společně stříleli z kuše. Vrah následně na staršího bratra zaútočil nožem a usmrtil ho. Poté se osprchoval a převlékl. Zvláštní je, že staršího bratra nikdo z rodiny nepostrádal.

Ve čtvrtek Jutas zaútočil na svého 87letého dědečka, kterého usmrtil několika bodnými ranami. Vzápětí vešel do ložnice, kde ubodal 83letou babičku. Použil velký nůž, který rodina používala při zabijačkách. V rozlehlém domě si kupodivu stále nikdo ničeho nevšiml.

Řádění vyvrcholilo v pátek

Na ostatní členy rodiny nalíčil past, když v pátek zavedl do kliky u dveří elektrický proud. Plán mu nevyšel, protože vyhodil pojistky. Proto zaútočil nožem na 36letou sestru, která utrpěla těžká zranění.

Sestra volala o pomoc a přivolala 60letého otce s mačetou. Vrah mu mačetu vykroutil z ruky a otce s ní zabil. Mačetou a nožem pak těžce zranil 63letou matku.

Na pomoc sestře přiběhl i její 56letý přítel. Vrah zaútočil i na něho a způsobil mu těžká zranění. Zraněné sestře se ale podařilo vyběhnout na ulici. Křičela na sousedy, aby zavolali policii.

Speciální jednotka maďarské policie zadržela vraha nedaleko domu. Při zatýkání nekladl odpor. Byl rovněž zraněný, při běsnění si zlomil ruku. Na muže byla uvalena vyšetřovací vazba. [celá zpráva]

Vraha vyšetří psychiatr

Obhájce Tibor Hortobágyi upozornil, že muž nepůsobí nijak agresivně. „Není to typ člověka, před nímž člověk raději přejde na druhou stranu ulice,“ dodal.

Podle obhájce hrozí jeho mandantovi 10 až 20 let vězení. Hortobágyi však bude požadovat vyšetření u psychologa. „Pokud byl v době páchání trestných činů nepříčetný, půjde místo do vězení na léčení,“ dodal. Obhájce předpokládá, že příčinu vražedného řádění je potřebné hledat v dětství vraha.

Místní obyvatelé tvrdí, že rodina žila spořádaně, ale izolovaně. „Nechápu, co mohlo být příčinou vražedného běsnění,“ uvedl jeden z obyvatelů obce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám