Hlavní obsah

Aktivisté zasypali moderátora vajíčky a jogurtem v přímém přenosu

Atény
Aktualizováno

Předčasnou nadílku vajíček dostal v živém přenosu od levicových aktivistů moderátor soukromé televize Epiros TV1 Panagiotis Vourhas. Aktivisté po něm vajíčka a jogurt házeli proto, že si jako hosta do svého pořadu pozval mluvčího neonacistické strany Zlatý úsvit.

Řečtí aktivisté zasypali moderátora vajíčky a jogurtem, protože pozval do vysílání neonacistu

 
Článek

Podle agentury AP vtrhlo do studia televize v pátek během večerních zpráv 17 lidí s šátky přes obličej a zaútočili na moderátora. Toho kamery zachytily, jak na něj dopadají salvy vajíček a jogurtu.

Mluvčího neonacistické strany Zlatý úsvit si Vourhas do pořadu pozval před týdnem. Při pátečním incidentu byl ve studiu kromě moderátora ještě další řecký politik. Ten však stihl pohotově před letajícími vajíčky i jogurtem uhnout.

Foto: ČTK

Aktivisté hodili na moderátora vejce a jogurt.

Velikonoční sprcha, jak útočníci popisují incident na internetu, trvala necelou minutu. Poté, co aktivisté přestali házet vajíčka, si moderátor otřel oči, sebral notebook a z vysílání odešel.

Otevřeně rasistická a antisemitistická strana Zlatý úsvit má v blížících se předčasných volbách šanci získat kolem pěti procent hlasů. Řekové budou o novém složení parlamentu rozhodovat příští měsíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám