Hlavní obsah

Vojenská policistka se na základně oběsila kvůli šikaně

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Třicetiletá britská vojenská policistka Anne-Marie Ellementová se loni v říjnu na základně ve Wiltshire oběsila, protože byla vystavena šikaně svých kolegů, řekla BBC matka zesnulé. Desátnice obvinila dva kolegy ze znásilnění, ale vojenský prokurátor případ odložil. Britské ministerstvo obrany nyní oznámilo, že případ bude vyšetřovat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Armáda netoleruje šikanu a obtěžování svých členů,“ uvedlo ministerstvo ve stanovisku. „Před svou smrtí se desátnici Ellementové dostalo velké podpory ze strany armády,“ sdělilo také.

Matka vojenské policistky Alexandra Barrittová má ale jiný pocit: „Myslím si, že vše odstartoval případ znásilnění a měl by se opět otevřít. Chci pro Anne-Marie spravedlnost a toto není spravedlnost. Psala mi a uvedla, že prošla peklem.“ Šikanovali ji i pomocí internetu a sociálních sítí.

Ellementová se oběsila na základně Bulford ve brtiském hrabství Wiltshire. Tam se s ní nikdo nebavil. Ztratila všechny přátele.

Mluvčí ministerstva uvedl, že při vyšetřování příčin sebevraždy se komise nezaměřila na neadekvátní využití sociálních sítí.

Ellementová si přála stát se vojákem z povolání podobně jako její otec a děd.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám