Hlavní obsah

Opilou dívku vlekli centrem, aby ji znásilnili, obsluha kamer nereagovala

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hull

Dva osmnáctiletí Britové byli posláni na pět let do vězení za to, že znásilnili opilou devatenáctiletou dívku ve svém stanu u výpadovky. Přestože ji Fabio Ferreira a Daniel Haldenby vlekli přes centrum města Hullu, žádný z operátorů kamerového systému nezareagoval.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Devatenáctiletá oslavovala s přáteli 7. května loňského roku narozeniny. Oddělila se od nich a skončila na lavičce u samoobsluhy Kwik Save. Tam ji spatřili dva sedmnáctiletí nezaměstnaní mladiství delikventi, kteří žili divoce ve stanu. Všimli si, že je totálně opilá. Napřed jí Haldenby sebral tašku a další věci. Pak ji oba bezvědomou táhli okolo Freetown Way, kde jsou kamery. Žádný ze čtyř operátorů si ale ničeho nevšiml.

Město, kde je přes tři sta kamer, se hájí, že není možné všechny stále sledovat. Upozorňuje, že se záznam nahrává a kamerový systém pomohl k zadržení 2000 lidí během posledních 12 měsíců.

Dvojice takto nerušeně dívku dotáhla do stanu, který měli u silnice. Tam ji pohlavně zneužili. Když se oběť ráno vzbudila, zjistila, že je nahá. Utíkala pro pomoc.

Oběť si nic nepamatovala

Policie rychle útočníky zadržela, ti ale tvrdili, že sex byl s jejím souhlasem. Tomu ale porota nevěřila.

Oběť u soudu pravila: „Na nic si nevzpomínám. Ale nebylo to se souhlasem. Nechodím ven, abych dělala tohle. Chodím ven se bavit. Nechtěla bych si vyjít a mít sex s neznámým.“

Dvojice měla už dříve problémy se zákonem. Ferreira dostal už výstrahy kvůli napadení a zranění, kvůli krádežím v obchodě a shromažďování imitací zbraní.

Haldenby přiznal, že mohutně pil, aby se vyrovnal s tím, že mu při loupeži zabili strýce sekáčkem na maso.

Reklama

Výběr článků

Načítám