Hlavní obsah

Francie je šokována další vraždou, chladnokrevně zabíjelo dítě

– Paříž

Ve Francii bylo zatčeno třináctileté dítě, které podle policie zastřelilo ve středu ve městě Mende na jihu země devítiletého chlapce. Zatčen byl také jeden nezletilec, který střelci pomáhal na místě činu zahladit stopy, uvedla místní prokuratura. Jedná se o další šokující vraždu ve Francii v posledních týdnech.

Foto: Pascal Parrot, Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Třináctiletý chlapec podle vyšetřovatelů přistoupil v podvečer k mladistvé oběti a z dosud neznámých důvodů na ni vystřelil automatickou pistolí ráže 0,22 palce (5,6 milimetru). Přivolaní záchranáři se kulkou zasažené dítě snažili marně oživit," řekl bez dalšího upřesnění prokurátor Samuel Finielz.

Jedná se o třetí chladnokrevnou vraždu, která poutá pozornost médií a veřejnosti. Minulý týden šlo o případ čtyř mladíků ve věku 15 až 17 let, kteří na západě země chladnokrevně zastřelili dvěma kulkami do hlavy kamaráda a spálili jeho tělo v lese. Chlapcům, kteří dosud neměli žádné problémy s justicí a k činu se ve čtvrtek večer vyšetřovatelům přiznali, hrozí až 20 let vězení.

Mladíci vraždili z obavy, že je kamarád udá za loupež, které se dopustili začátkem měsíce. V pondělí zavedli kamaráda na místo, které si předem vytipovali pro zamýšlenou "popravu". Použili pistoli, kterou našli při loupeži. Střelili kamaráda dvakrát do zátylku a poté ho polili benzínem a zapálili. Každou ránu vypálil jiný mladík, upřesnila policie.

Šokující činy nezletilců se udály krátce poté, co mladý Francouz ve jménu teroristické sítě Al-Káida na jihu Francie chladnokrevně zastřelil sedm osob včetně tří malých dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám