Hlavní obsah

Při požáru diskotéky na severu Srbska zahynulo šest mladých lidí

Novi Sad

Šest mladých lidí zahynulo v noci na na neděli při požáru diskotéky v severosrbském městě Novi Sad. Požár, který podle prvních informací způsobila špatná elektroinstalace, se hasičům podařilo rychle dostat pod kontrolu, oběti se ale udusily dýmem.

Foto: Profimedia.cz

Požár nepřežilo šest mladých lidí. Ilustrační foto.

Článek

Podle informací srbského serveru Press Online uvěznil oheň tři mladíky a tři dívky na toaletách, odkud nebyli schopni utéct.

Zbylým třem stovkám návštěvníků se podařilo uniknout a jen dva další lidé byli lehce zraněni v panice při útěku z hořící budovy.

Neštěstí nezabránily ani pravidelné kontroly

Podle srbského ministra vnitra Ivici Dačiče byla diskotéka Kontrast pravidelně kontrolována a při prohlídkách inspektoři neobjevili žádné závady. Také podle Dačičova podřízeného, šéfa oddělení pro mimořádné situace, nešlo o žádný "divoký podnik", ale o řádně registrovanou diskotéku.

Za posledních několik let jde už o třetí případ, kdy v metropoli Vojvodiny zahynuli lidé při požáru zábavního podniku. Před čtyřmi lety zemřelo při požáru jednoho zdejšího baru dokonce osm mladých lidí, další dva hosté přišli o život, když oheň zachvátil hotel Putnik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám