Hlavní obsah

Školačka vyhecovala kamaráda, aby znásilnil jedenáctiletou dívku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leeds

Před soudem v britském Leedsu stanul v úterý 14letý hoch, který znásilnil o tři roky mladší dívku. K činu ho vyhecovala jiná dívka, jíž bylo 12 let. Také její případ posuzoval soud. Informoval o tom deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Stalo se to za velmi nezvyklých a výjimečných okolností,“ bránil násilníka u soudu jeho obhájce Mark Foley.

Hoch před soudem řekl, že se bál, aby nevypadal jako „padavka“, jestliže čin neprovede. Když po čase na naléhání oběti přestal, dívka, která ho navedla, na něj křičela, že ještě není hotov. Znásilňovanou také udeřila pěstí.

Událost se stala předloni v říjnu v domě starší z dívek. Trojice se znala. Byla to právě starší dívka, která navrhla hru na fanty a později vybídla hocha, aby měl s kamarádkou pohlavní styk.

Oběť po činu běžela domů, kde si její matka všimla, že dívka má rozražený ret. Dcera tak po následujících dotazech matky vypověděla, co se stalo.

Oba útočníky soud poslal na 28 měsíců do výchovného ústavu. Soud přihlédl k tomu, že hoch je poddajné povahy a dívka, jež ho k činu vyburcovala, pochází z narušené rodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám