Hlavní obsah

Ženu z Prahy zadržovala nepálská sekta

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Tři měsíce zadržovala nepálská sekta 42letou Zsuzsannu z Prahy, protože údajně rušila meditace muže, kterého jeho následovníci považují za Buddhovo převtělení. Žena, která pochází z Košic, podle slovenského ministerstva zahraničí má i české občanství a žila přes deset let v Praze. Momentálně ji má v rukou nepálské policie.

Foto: Profimedia.cz

Žena v Nepálu nějaký čas pobývala bez víz. Ilustrační foto

Článek

Zsuzsanna se zdržovala v Nepálu delší čas nelegálně. Podle mluvčího slovenské diplomacie Ľuboše Schwarzbachera situaci řeší společně slovenský a český konzul. Žena se pravděpodobně nevyhne pokutě. „Dáváme dohromady finanční prostředky na její návrat domů,“ dodal mluvčí.

Podle některých informací se však Zsuzsanna domů vrátit nechce a raději by zůstala v Nepálu a stala se buddhistickou mniškou. Policie ji přitom našla se zlomenou rukou a modřinami na těle.

„Neřeknu ani slovo. Přinutili mě, abych slíbila, že neotevřu ústa,“ řekla nepálským novinám Himalayan Times.

Server čas.sk tvrdí, že Zsuzsannu nepálská sekta držela v jámě uprostřed džungle na jihu Nepálu a krutě ji mučila. Sekta je soustředěna kolem Rámy Bahadúra Bamdžana, o němž jeho příznivci tvrdí, že je reinkarnací Buddhy. Loni 28. prosince opustila Zsuzsanna hotel a sektu vyhledala dobrovolně. Členové sekty ji však označili za čarodějnici, která ruší Bamdžanovy meditace a uvěznili ji.

Policie začala ženu hledat, protože jí vypršela víza. Když se o Zsuzsannu začala zajímat policie, sekta ji vrátila zpátky do hotelu. „Objevil se chlap na motorce, shodil ji a zmizel,“ řekl majitel hotelu.

Reklama

Výběr článků

Načítám