Hlavní obsah

Rakušan si uřízl nohu elektrickou pilou, aby nemusel do práce

Delší dobu nezaměstnaný Rakušan si v pondělí záměrně uřízl levou nohu. Podle policistů chtěl zřejmě dosáhnout toho, aby byl uznán neschopen práce a aby mu byla přiznána penze. Informovala o tom agentura APA. Muž utrpěl velkou ztrátu krve a je v kritickém stavu.

Foto: Profimedia.cz

Modrý policejní maják

Článek

Šestapadesátiletý muž byl už delší dobu nezaměstnaný a s pracovními místy, která mu doporučily úřady, nebyl spokojen. V nejbližších dnech ho čekalo vyšetření, které mělo prokázat, zda je ze zdravotního hlediska schopen práce.

Muž ze Štýrska v pondělí ráno počkal, až jeho manželka a dospělý syn opustí dům. Poté v kotelně upevnil elektrickou pilu mezi dvě křesla, odstranil z ní bezpečnostní kryt a pomocí kabelů upevnil pojistku tak, aby se pila nevypnula. Následně si odřízl levou nohu těsně nad kotníkem a odříznutou část končetiny vhodil do kamen.

Muž se po zmrzačení odplazil do garáže, odkud zavolal záchrannou službu. Lékaři zraněného pomocí vrtulníku dopravili do nemocnice, muž ale kvůli ztrátě velkého množství krve zůstává v ohrožení života.

Místní policie zatím případ vede pod hlavičkou "pokus o sebevraždu". Policejní velitel Franz Fasching uvedl, že za 40 let služby se s podobnou událostí nesetkal.

Reklama

Výběr článků

Načítám