Hlavní obsah

V Rakousku dopadli českého zloděje aut, ukradl jich 138

Vídeň

Rakouská policie zatkla Čecha z Brna, který podle vyšetřovatelů ukradl nejméně 138 aut, a způsobil tak škodu za půl miliónu eur (asi 12 miliónů korun). Zloděj, který kradl auta hlavně ve Vídni, policistům dlouho unikal. Dopadení pachatele oznámili na pondělní tiskové konferenci, napsala agentura APA. Soustředil se na značky Škoda a Volkswagen Golf, unikal kriminalistům léta.

Článek

"Úspěch jsme si mohli připsat už v listopadu 2010, tehdy nám ale pachatel unikl," řekl policista Georg Rabensteiner. Čech policejní hlídce ujel na kole a sérii krádeží pak na několik měsíců přerušil.

V rakouském hlavním městě se objevil zase až loni v létě. Nyní se policie na jeho stopu dostala poté, co dostala echo o řidiči, který se v lednu snažil překročit slovinsko-chorvatské hranice v autě s českou poznávací značkou a zfalšovanými dokumenty. Od té doby jej vyšetřovatelé sledovali a zatkli ho přímo při činu.

Podle vyšetřovatelů měl zloděj propracovanou metodu: vždy se ubytoval v hotelu, během dne si obhlédl zaparkovaná auta, především škodovky a golfy, a s profesionálním nářadím je pak kradl uprostřed noci.

Policisté na tiskové konferenci dokonce předváděli novinářům, s jakým vybavením zatčený muž pracoval - našli u něj třeba přístroj, který dokázal v minutě vyřadit imobilizér. Kromě toho zabavili také zfalšované dokumenty, poznávací značky a dálniční známky.

Reklama

Výběr článků

Načítám