Hlavní obsah

Francie zveřejnila záběry rozstříleného bytu, ve kterém se ukrýval zabiják Merah

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toulouse

Francouzská policie zveřejnila záběry rozstříleného bytu třiadvacetiletého Mohameda Meraha, vraha sedmi lidí včetně tří malých dětí. Jeho matka při této příležitosti uvedla, že je zničená pocitem viny kvůli tomu, že nebyla schopná činům svého syna zabránit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Interiér Merahova bytu v Toulouse Video: Reuters

 
Článek

Mohamed Merah zavraždil chladnokrevným způsobem během devíti dnů sedm lidí. Policii se ho povedlo zneškodnit až po 32hodinovém obléhání jeho domu ve čtvrtek kolem poledne.

Záběry bytu, které francouzští policisté zveřejnili v pátek v noci, jasně ukazují devastující škody, které v jeho nitru napáchala přestřelka mezi Merahem a muži zákona.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Stopy po kulkách v okolí Merahova bytuVideo: Reuters

Merahova matka Zoulaikah (55) byla propuštěna z policejní stanice v pátek navečer. Její právník Jean-Yves Gougnaud uvedl, že si žena neustále klade otázku, zda mohla brutálnímu jednání svého syna zabránit. Její vyšetřování však budou pokračovat, v sobotu byla převezena společně s jeho přítelkyní na výslech do Paříže.

V minulosti byl Merah v Afghánistánu a Pákistánu a podle vyšetřovatelů o sobě tvrdil, že byl v kontaktu s Al-Káidou a že byl na výcviku v pákistánské pohraniční oblasti Vazíristánu, která je baštou ozbrojenců z Al-Káidy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní zásah proti Mohamedu MerahoviVideo: Reuters

Podle nejmenovaného činitele Merah mohl o svých stycích s Al-Káidou mluvit proto, že jde o známou "značku". Francouzské úřady prý ale "nemají nic, na základě čeho by se mohly domnívat, že ho tato teroristická organizace pověřila, aby útoky provedl".

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám