Hlavní obsah

Rakouská policie rozbila gang českých lupičů, zasahovala i Cobra

Právo, Vladimír Vácha

Rakouská policie za součinnosti s českými kriminalisty rozbila v pátek dopoledne u Freistadtu gang českých lupičů. Předcházelo tomu čtvrteční dopadení osmadvacetiletého Čecha, který přepadl s pistolí v ruce bankovní filiálku Raika v Rainbachu a požadoval peníze.

Článek

„ V tuto chvíli mohu jen potvrdit, že se českým a rakouským policistům podařilo zadržet skupinu čtyř pachatelů, kteří jsou důvodně podezřelí z vyloupení několika bankovních ústavů v Horním Rakousku,“ řekl Právu v pátek dopoledne rada kriminální služby a vyšetřování krajského ředitelství Jihočeského kraje Policie ČR podplukovník František Skabalík.

Právu se podařilo zjistit, že páteční akce, při níž byli zadržení další členové gangu, probíhala v režii lineckého policejního speciálního komanda Cobra za součinnosti českých kriminalistů.

Celkově mělo jít o tři muže a jednu ženu. Ta byla tipařkou a většinou vstupovala do banky předtím, než ji její komplicové přepadli.

V noci na pátek se pak podařilo údajně zadržet i hlavu gangu, jímž měl být 44letý muž bydlící ve Frymburku. Toho zatkla speciální zásahová policejní jednotka na základě mezinárodního zatykače právě ve Frymburku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám