Hlavní obsah

Potopená Costa Concordia vydala dalších pět těl

Řím
Aktualizováno

Dalších pět těl obětí bylo ve čtvrtek objeveno ve vraku havarované výletní lodi Costa Concordia. Uvedla to BBC. Počet potvrzených obětí lednové katastrofy tak vzrostl na třicet. Nezvěstní jsou ještě dva cestující.

Foto: Giampiero Sposito , Reuters

Tanker Elba a přečerpávací plošina Meloria u boku vraku při odčerpávání paliva ze ztroskotané výletní lodi Costa Concordia.

Článek

O nálezu těl informoval šéf italské Civilní ochrany Franco Gabrielli, který má na starosti záchranné operace u pobřeží toskánského ostrova Giglio.

Napřed bylo uvedeno, že byla objevena tři těla. Pak se ukázalo, že jich bylo pět.

Těla byla nalezena ve velmi obtížně přístupné části mezi lodním trupem a dnem moře, kam se nebylo možné dostat. Těla byla objevena při přečerpávání paliva ze sedmnácti nádrží lodě, které začalo 12. února. Naprostá většina je ho již přečerpána. Drobné zbytky v nádržích již nepředstavují nebezpečí pro životní prostředí.

Naposled byla těla objevena 22. února, když se přečerpávalo z vraku palivo. Osm jich nalezli v zatopené části. Již tehdy bylo obtížné těla vyprostit, protože se rozkládala. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Z Costa Concordie unikly saponáty a amoniak

Lednová havárie obří výletní lodi Costa Concordia u italských břehů zatím nezpůsobila ekologickou katastrofu, ale moře poblíž ostrova Giglio je plné...

Výběr článků

Načítám