Hlavní obsah

Rakušan měl čtyři roky zneužívat syna, vnučku i další děti

– Linec

Rakouská policie vyšetřuje údajný rozsáhlý případ sexuálního zneužívání dětí. Jistý muž ze severorakouského Steyru (Štýru) měl čtyři roky znásilňovat svého syna, vnučku, její kamarádky a svěřené dítě své dcery, uvedla v úterý agentura APA. Obviněný Rakušan je nyní ve vyšetřovací vazbě.

Článek

Případ údajného zneužívání, které trvalo od roku 2008, vyplul na povrch v centru péče o děti. Vypovědělo o něm jedno dítě, o které ústav pečuje a které nepochází ze zmíněné rodiny. Na základě tohoto svědectví se do vyšetřování vložila policie.

Údajný násilník obvinění popírá. Vyšetřovatelé proto chtějí spolu s psychology vyjasnit, zda jsou výpovědi obětí věrohodné. S obviněními nyní vystoupila i manželka muže, která tvrdí, že ji za uplynulých dvacet let vícekrát brutálně znásilnil. Dětem bylo v době zneužívání deset až 16 let.

Rakousko má stále na paměti případ Josefa Fritzla, který byl před třemi lety odsouzen k doživotnímu vězení za to, že ve sklepě bez oken roky držel a znásilňoval dceru. Zplodil s ní sedm dětí, z nichž jedno zemřelo. Oběti dnes žijí pod změněnou totožností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám