Hlavní obsah

Další zraněná dívka po švýcarské havárii autobusu se vrátila domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí školačka byla po úterním neštěstí autobusu ve švýcarském tunelu letecky převezena domů. Do Belgie se už vrátila většina z 24 zraněných dětí. Během tragické havárie zemřelo 28 cestujících, zejména dětí.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Záchranářská helikoptéra na místě nehody belgického autobusu.

Článek

V Belgii stále vládne smutek. Vlajky i po pátečním jednodenním státním smutku zůstaly viset na půl žerdi a nálada se patrně nezmění až do oficiálního pohřbu, který se uskuteční v půli příštího týdne. Smutek vládne i v sousedním Nizozemsku, odkud pochází menší část obětí a zraněných.

Do vlasti se v sobotu vrátila jedenáctiletá dívka, která utrpěla několik zlomenin a pohmoždění páteře. Její stav se ale zlepšil natolik, že mohla být převezena do nemocnice v Belgii, kde jí mohou pohodlněji dělat společnost i nejbližší příbuzní.

Ve Švýcarsku jsou nadále hospitalizovány tři holčičky, které byly po havárii uvedeny do umělého spánku. Jedna z nich už ale byla probuzena a dokázala komunikovat s okolím. Panují naděje, že v dohledné době se zlepší stav i zbylých dvou děvčátek.

Belgický autobus z dosud neznámých příčin havaroval v jednom ze švýcarských silničních tunelů, když se belgičtí školáci vraceli do vlasti z lyžařského pobytu v Alpách.

Reklama

Výběr článků

Načítám