Hlavní obsah

Vyšetřovatelé kolem příčiny nehody autobusu tápou. Řidič v krvi alkohol neměl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bern

Příčina nehody autobusu s belgickými školáky ve Švýcarsku zůstává neznámá, uvedla v pátek tamní prokuratura. Její zástupce Olivier Elsig pouze vyloučil přítomnost alkoholu u řidiče. Žádný svědek nepodpořil ani teorii o manipulaci s DVD řidičem v době nehody. Vyšetřování pokračuje.

Foto: ČTK/AP

Záchranáři na místě nehody.

Článek

„Tři dny od nehody, to je stále málo času. Kdybychom byli schopni takto rychle analyzovat, nemuselo by na světě být tolik vyšetřovatelů,“ prohlásil Elsig s tím, že experti nadále pracují se dvěma verzemi: technickou vadou autobusu a indispozicí či chybou řidiče. „Pitevní zprávu nemám u sebe, mohu pouze říct, že byla vyloučena přítomnost alkoholu v těle řidiče,“ řekl. Zatím nenasvědčuje ani tomu, že by řidič měl infarkt.

„Žádná svědecká výpověď ani nepodpořila dřívější teorii o tom, že řidič (v době nehody) manipuloval s přehrávačem DVD,“ doplnil vyšetřovatel.

Doplnil, že vyslýchány zatím byly především děti a zejména z ohledu na ně nebude zveřejňovat podrobnosti. Elsig zopakoval, že odborníci pracují také s kamerovým záznamem z tunelu z doby bezprostředně před nehodou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Minuta ticha za oběti autobusového neštěstíVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám