Hlavní obsah

Dopis od belgické školačky dorazil domů dva dny po její smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bern

Posmrtný vzkaz čekal ve čtvrtek v poštovní schránce rodiče 11leté Emmy Molemansové z Lommelu, která zemřela při úterní nehodě belgického školního autobusu ve Švýcarsku. Dívka v dopise uvedla, že se má dobře, ale už se těší domů. Podle švýcarského serveru Blick spolu s ní umřely i tři její nejlepší kamarádky.

Foto: Sebastien Pirlet , Reuters

Pozůstalí v belgickém Lommelu oplakávají mrtvé školáky.

Článek

„Pořád čekám a doufám, že někdo zavolá a řekne mi, že všechno to byl jen strašlivý omyl, že je moje Emma pořád naživu,“ řekl dívčin otec Johan Molemans. Zatímco jeho žena letěla do Švýcarska, aby potvrdila identitu mrtvé dcery, 50letého elektrikáře čekal v poštovní schránce od zemřelé dopis z lyžařského resortu Val d'Anniviers.

„Ahoj všichni doma! Dnes jsme byli lyžovat. Můj instruktor je moc milý. Také jsme byli na skvělé túře a potom jsme sjížděli svah na igelitových pytlích. Večer zpíváme písničky, je tady moc hezky. Tolik mi chybíte,“ napsala úhledným písmem Emma.

„Byl to šok,“ popsal Molemans. „Přesto je ale hezké ještě jednou Emmu slyšet a vědět, že její poslední dny byly také krásné,“ dodal.

Blick napsal, že spolu s Emmou zemřely i všechny tři její nejlepší kamarádky Emily, Eline a další Emma. Spolu s nimi přišlo o život dalších 24 osob. Tři děti stále bojují o život.

Příčiny nehody stále nejsou známy. Vyšetřovatelé ale vyloučili přítomnost alkoholu v těle řidiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám