Hlavní obsah

Byla tma, slyšela jsem velkou ránu, popsala školačka nehodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen se štěstím vyvázli někteří školáci belgického autobusu z nehody ve švýcarském tunelu. Podle záchranářů se část z nich dostala z vraku sama, jiní utrpěli vážná zranění a záchranáři je museli ze zajetí trosek vystříhávat. Moment nárazu popsala po telefonu v rozhovoru s otcem jedna školačka.

Foto: Yves Herman , Reuters

Belgická školačka oplakává mrtvé kamarády.

Článek

„Byla tma, slyšela jsem velkou ránu. Všechna sedadla byla pryč. Byla jsem zaklíněná mezi dvěma sedadly,“ popsala dívka, jejíž jméno belgický list Le Soir nezveřejnil. Školačka vyvázla se zlomenýma nohama a rukou.

Podle záchranáře Clauda Petera se část školáků dostala z autobusu sama ještě před příjezdem zásahové jednotky. Jiní museli být složitě vysvobozováni. Záchranáři se s nimi nejprve domlouvali posunky přes sklo. Děti byly v šoku. Vážná byla především zranění na nohou.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Květiny u místa nehody, tunelu u města Sierre.

„Jejich nohy byly v hrozném stavu. Je to stresující vidět všechny ty zpřelámané údy dětí, které jsou stejně staré jako ty vaše,“ doplnil Peter s tím, že má dvanáctiletého syna.

Podle vyšetřovatelů nebyly ještě všechny oběti identifikovány a záchranáři se přednostně zaměřují na tento úkol. Zároveň se rozběhlo vyšetřování příčin nehody. Vyloučeny byly úvahy o překročení rychlostního limitu 100 kilometrů v hodině. Příčinou mohla být technická závada vozu či řidičova indispozice.

Nehodu nepřežilo 28 lidí, z toho 22 dětí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám