Hlavní obsah

Ficův triumf má zádrhel, 83 poslanců Směru se nevejde do žádné zasedačky parlamentu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Projektanti budovy slovenského parlamentu zjevně nepočítali s tím, že některá ze stran může mít 83 poslanců. V celé budově není jediná zasedací místnost, kde by se mohl sejít poslanecký klub vítěze sobotních voleb - strany Směr-sociální demokracie.

Foto: Profimedia.cz

Budova slovenského parlamentu

Článek

V jednacím sále je dost místa pro všech 150 poslanců, ale tam si Směr zasedání poslaneckého klubu organizovat nemůže.

„Hledáme řešení, ale zatím jsme ho nenašli,“ uvedla mluvčí tiskového odboru slovenského parlamentu Darina Jahelková. Podle deníku Sme je jedinou místností, kam se takový počet poslanců vejde, kinosál se 120 sedačkami.

Výstavba nové budovy parlamentu na bratislavském hradním kopci byla zahájena ještě před rokem 1989 a byla ukončena v roce 1993.

Po pádu komunistického režimu se zvažovalo, že budovu odstraní, ale nakonec se sem nastěhoval slovenský parlament. Poslanci tam poprvé zasedli 25. května 1994.

Reklama

Související články

Fico je připravený sestavit vládu

Vítěz slovenských voleb, strana Smer-sociální demokracie Roberta Fica, je připraven sestavit vládu v nejbližším možném čase. „Prvním krokem bude pozvání...

Výběr článků

Načítám