Hlavní obsah

Identifikovali dalších sedm obětí katastrofy na lodi Costa Concordia

Italské úřady identifikovaly dalších sedm z 32 obětí ztroskotání obří výletní lodě Costa Concordia. Jde o mladou francouzskou dvojici, tři Němce, pětiletou italskou dívku a jejího otce, informovaly agentury ANSA a AFP. Nadále se pohřešuje sedm účastníků plavby.

Foto: ČTK/AP

Havarovaná Costa Concordia

Článek

Podle AFP jsou potvrzenými francouzskými oběťmi 23letá Mylene Litzlerová a její 25letý přítel Mickaël Blémand. Potvrdilo se také, že při katastrofě zemřela pětiletá italská holčička Dayana i její otec.

Costa Concordia narazila na útes u toskánského pobřeží letos 13. ledna nejspíše kvůli chybnému manévru posádky. Na palubě bylo v tu dobu přes 4200 lidí, 32 z nich neštěstí nepřežilo.

Podle německého serveru Stern.de bylo dosud nalezeno 25 obětí, z nichž 24 už bylo identifikováno. Je mezi nimi devět Němců, šest Francouzů, pět Italů, dva Peruánci, Maďar a Španěl. Mezi nezvěstnými a dosud neidentifikovanými jsou další tři Němci, dva Italové, dva Američané a jeden Ind.

Ze zavinění havárie jsou podezřelí kapitán lodě Francesco Schettino, palubní důstojník Ciro Ambrosio a dalších sedm zaměstnanců italské společnosti Costa Crociere, jíž plavidlo patřilo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám