Hlavní obsah

Matka se zabila s postiženou dcerou v autě, policie jí nepomohla od šikany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská policie bude muset zaplatit mezi patnácti až padesáti tisíci librami pozůstalým po Fioně Pilkingtonové, která v říjnu 2007 spáchala sebevraždu v autě, kde vezla i svou postiženou dcerou. Vyšetřování ukázalo, že policie ženě nepomohla a neuchránila ji před neustálými útoky gangů mladistvých v Barwellu v hrabství Leicestershire, uvedl list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Žena se během deseti let 33krát obrátila na policisty kvůli tomu, že ona i její mentálně postižená dcera Francesca byly terči šikany. Policisté ji však navštívili jen osmkrát a nic se nevyřešilo.

Žena nedokázala útokům dál čelit a rozhodla se ukončit svůj život. Při autonehodě vůz vzplál a obě ženy zahynuly.

Ve verdiktu soudu stojí: „Fiona Pilkingtonová se rozhodla ke svému tragickému činu ve stresu a v úzkosti, kterou trpěla v důsledku pokračujícího antisociálního chování, obtěžování, viktimizace a šikany.“

Policie se bránila tím, že netušila, že žena chce zabít sebe i svou dceru. S tím ale neuspěla. Naopak se ukázalo, že policie selhala v tom, aby zjistila, že matka i dcera jsou ohrožené a pomoc potřebují.

Popis šikany v deníku

O rozsahu šikanování svědčil deník Fiony. V zápisu z 10. 5. stojí: "Narážejí svými koly do mého živého plotu a do mého auta. Moje dcera se nemohla dlouho do noci uklidnit. Policii jsem informovala."

V zápisu z 12. 5. se píše: "Křičeli do oken mého domu od 22.30, než se ve 2:30 uklidnili.  Byla jsem vystresovaná." Policii neinformovala, protože byl víkend a nikdo nebývá obvykle k dispozici. Od pátku do pondělí jsou vytíženi jinde a tohle má nízkou prioritu.

Odškodné dostane její 21letý syn Anthony, který má poruchy učení, a její matka, 74letá Pam Cassellová. O jeho výši rozhodne nejvyšší soud, který případ řeší od loňska.

Reklama

Výběr článků

Načítám