Hlavní obsah

Nazvat most po Chucku Norrisovi kvůli slovenské anketě se Rakousku nechce

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Snaha Slováků nazvat nový bratislavský cyklomost podle amerického akčního hrdiny Chucka Norrise narazil na odpor rakouské strany. Most má totiž spojit bratislavskou městskou část Devínska Nová Ves a rakouský Schlosshof.

Foto: ČTK

Chuck Norris se ženou Ginou.

Článek

Dolnorakouský krajinský premiér Erwin Pröll naznačil, že most by měl mít lepší jméno. Premiér považuje momentálně za nejdůležitější úkol dokončení mostu, ale vyjádřil rovněž názor na pojmenování mostu. „Určitě existuje lepší jméno pro most, než podle amerického akčního hrdiny,“ uvedl Pröll.

Název Most Chucka Norrise se objevil v internetovém hlasování, které inicioval Bratislavský samosprávní kraj. Ten původně navrhl názvy Most Marie Terezie, Most svobody a Most železné opony. Zabodoval však název Most Chucka Norrise, který navrhl jeden z hlasujících. Tento název v hlasování suverénně vede. Hlasování bude pokračovat do konce dubna.

Předseda Bratislavského samosprávního kraje Pavol Frešo uvedl, že o konečném názvu cyklomostu rozhodnou ve spolupráci s dolnorakouskými partnery.

Momentální stav hlasování:
Most Chucka Norrise10350 hlasů
Most Marie Terezie734 hlasů
Cyklomost Devínska334 hlasů
Most L.Meliška275 hlasů
Most Pavla Demitry255 hlasů
Konečně most214 hlasů
Most obětí železní opony169 hlasů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám