Hlavní obsah

Přítel utloukl bouracím kladivem matku devíti dětí, protože s ním otěhotněla

Novinky,
Birmingham

V Birminghamu tento týden stanul před soudem 24letý Karl Burman. Je obviněn z vraždy své šestatřicetileté přítelkyně. Žaloba ho viní, že matku devíti dětí Shaunu Leeovou utloukl bouracím kladivem, když mu sdělila, že je s ním těhotná. Její ostatky se nikdy nenašly a Burman vraždu popírá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena byla nezvěstná od podzimu 2010. Panovalo podezření, že se stala obětí trestného činu, protože v jejím bytě byly na zdi stopy krve. Začátkem prosince byl Burman vyslechnut kvůli podezření z vraždy, ale nepřiznal se.

Policie na něj přišla, protože se na ni Leeová obrátila s tím, že ji Burman 30. října napadl. Když otěhotněla, nutil ji jít na potrat. Nakonec ale do nemocnice nedošli. Když se vrátili domů, bil ji do břicha a zezadu do hlavy. Útok trval asi půl hodiny.

Burman útok připustil a uvedl, že zaútočil ve vzteku, ale vraždu popíral. Usnadňoval mu to fakt, že se tělo nenašlo.

Nečekané přiznání

Případ se posunul až loni v květnu, když Burman zavolal na tísňovou linku policie. Uvedl, že zabití bylo ve skutečnosti asistovanou sebevraždou, že ho Leeová žádala, aby ji zabil.

Žalobce Mark Wall uvedl: „Řekl, že ji praštil kladivem do hlavy. Řekl, že ji rozporcoval pomocí zahradnických nůžek na stříhání větví. Potvrdil, že mu trvalo den nebo dva, než ji rozporcoval. Řekl, že poté, co ji rozporcoval, začal její kusy dávat do pytlů na odpadky a odnášet je. Řekl, že tohle všechno mu zabralo asi sedm dní.“

Po přiznání byl Burman předán na psychiatrii. I tam řekl, že to udělal.

Expert: Nůžkami na větve se dá tělo rozporcovat

Nůžky si Burman koupil 10. listopadu v obchodě Machine Mart. „Tyto nůžky testovali patolog a expert z univerzity v Leicesteru. Dotaz na ně zněl, jestli se s nimi dá rozporcovat tělo. Odpověď zněla, že velmi dobře,“ řekl žalobce.

Zaznělo také, že i když popelnice s tělem byla velmi těžká, popeláři ji v takových případech nijak nezkoumají, takže ostatky zřejmě putovaly přímo do pece.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám