Hlavní obsah

Poslal jsem svou přítelkyni do nebe za kocourem, vypověděl Slovák u soudu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacetiletý David ze slovenského Púchova zavraždil svou třicetiletou přítelkyni Moniku, protože ta údajně velmi toužila být se svým oblíbeným kocourem, který před časem uhynul. David to v pátek řekl u soudního přelíčení v Trenčíně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

David zdůraznil, že Moniku miloval a chtěl by být s ní. „Já už nechci nic. Já chci jen umřít,“ dodal. U soudu měl obvázaná zápěstí, protože se pokusil o sebevraždu a podřízl si žíly.

David vypovídal, že motivem vraždy byl kocour Murko. Vrah tvrdil, že ho Monika prosila, aby ji poslal za kocourem do nebe. „Vše se stalo kvůli kocourovi, který zemřel. Měla ho ráda nade vše. Ona ho milovala. Šestkrát mě prosila, abych ji za ním poslal. Jednou mi ruplo a udělal jsem to,“ uvedl David.

Svoji oběť bodl celkem šestnáctkrát, z toho šestkrát do břicha. Dvě rány nožem byly natolik silné, že pronikly až k páteři a k aortě. Vrah se k činu přiznal a řekl, že svého činu lituje. „Já ji miloval, ale ona milovala víc svého kocoura,“ dodal. Po vraždě si David sedl do vany a podřezal si žíly.

David se v minulosti opakovaně léčil z drogové závislosti. Pokud se potvrdí, že je duševně nemocný, nepůjde do vězení, ale do psychiatrické léčebny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám