Hlavní obsah

Propuštěný Řek čtyři dny nejedl, tak začal střílet v továrně

Atény
Aktualizováno

Řek, který ztratil práci, se ve čtvrtek vrátil do továrny Helesi ve městě Komotini na severovýchodě země. Právě z ní ho před osmi měsíci propustili. Byl vyzbrojen brokovnicí a v budově postřelil dva lidi, bulharského zaměstnance a manažera. V budově dále drží dva řidiče firmy, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Řecký policista

Článek

Oba postřelení byli převezeni do nemocnice. Podle lékařů nejsou jejich zranění tak vážná, aby byli ohroženi na životě. Policie továrnu obklíčila a vyslala vyjednavače.

Podle agentury AP byl postřelen i jeden z policistů. Utrpěl lehčí zranění na hlavě a rukou. Řecká televize uvedla, že k továrně byly přesunuty speciální síly, které jsou připraveny vtrhnout dovnitř, ale úřady to nepotvrdily.

Dvaapadesátiletý útočník, který má dvě děti, byl z továrny propuštěn před osmi měsíci. Šéf odborů ve městě Komotini Pantelis Magialos řekl, že muži nyní došly peníze: "V továrně byl zaměstnán několik let a slíbili mu, že ho zase zaměstnají. Jeho bývalí kolegové mi řekli, že už čtyři dny nejedl." Magialos ale jeho čin neschvaluje: "Odsuzujeme tento incident, který se neměl stát, ale problémem taky je, že se musí přemýšlet, když se svěřuje člověku puška do ruky."

Helesi postupně propustila polovinu ze svých tři set zaměstnanců. Firma vyrábí plastové popelnice se dvěma kolečky, které exportuje i do dalších zemí EU.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám