Hlavní obsah

Dvojice při exorcismu umučila patnáctiletého chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Londýnský soud podle BBC uznal ve čtvrtek vinnými z vraždy Brity Erika Bikubiho a Magalii Bamuovou. Zabili patnáctiletého Francouze Kristyho Bamua při exorcistickém obřadu. Byli přesvědčeni, že mladší bratr osmadvacetileté Magalie se věnuje čarodějnictví a seslal kouzla na jejich tříleté dítě. Všichni jsou potomky přistěhovalců z Konga.

Foto: Profimedia.cz

Budova soudu Old Bailey v Londýně

Článek

Kristy přijel o Vánocích 2010 s dalšími dvěma sourozenci za svou sestrou Magalií do Londýna. Návštěva ale dopadla špatně. Osmadvacetiletý švagr Kristyho i jeho další dva sourozence obvinil, že seslal kouzla na jeho tříletého syna. Učil se tak čarovat.

Bikubi útočil na všechny děti, ale soustředil se na patnáctiletého Kristyho, v čemž mu pomáhala Magalie i další v domácnosti. Kristy se odmítal přiznat k čarodějnictví a k tomu, že použil vůči tříletému dítěti kouzla.

Tři dny ho brutálně týrali za použití nožů, holí, železných tyčí, malířského válečku, dlaždiček, kleští, dláta a kladiva, až „žebral o smrt“. Nakonec se utopil ve vaně. Pár původně popíral vinu, ale pak se ukázalo, že na těle utopeného bylo 101 ran. Bamu zemřel, když ho Bikubi týral ve vaně, aby získal jeho přiznání, a on už nebyl schopen udržet hlavu nad vodou. [celá zpráva]

Bikubi měl nádory

Bikubi se přiznal k zabití. Odpovědnost ale odmítal kvůli zdravotnímu stavu. Jeho advokát stavěl obhajob na tomografu mozku, který měl zachycovat nádory na mozku, jež mohly přispět k jeho abnormálnímu chování. Soud ale jeho přiznání nepřijal.

Navíc se přiklonil k tomu, že jeho družka nebyla v jeho vleku, ale sama podněcovala útoky na Kristyho.

Jeden z přeživších sourozenců Kelly Bamu se u soudu obrátil na svou sestru Magalii a řekl jí: "Ty jsi idiot." Pak dodal: "Jsem přesvědčen, že si pořád myslí, dokonce i dneska, že jsme čarodějové."

Dvojice z posedlosti už dříve obvinila devatenáctiletou Naomi Ilongovou, protože si kousala nehty. Bikubi jí také stříhal vlasy, které jí rostly nejen na hlavě, ale i na krku a na části zad. Tvrdil jí, že takto uvolňuje cestu pro zlého ducha, aby se dostal z jejího těla.

Čarodějnictví kindoki je v Kongu běžné a provozuje se i v kostelích.

Expert na africkou kulturu Richard Hoskins v této souvislosti upozornil, že přibývá počet dětí týraných kvůli podezření z čarodějnictví. Scotland Yard v posledních deseti letech vedl 83 vyšetřování týrání dětí spojených s vírou a exorcismem.

Reklama

Výběr článků

Načítám