Hlavní obsah

Němce u Brém obtěžují nechtěné hovory z České republiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brémy

Obyvatele vesnice Oyten poblíž přístavu Brémy od minulého pátku ruší nechtěné telefonáty z České republiky. Některým z nich lidé z Česka volají prý až dvacetkrát za den. Příslušný státní regulační úřad tvrdí, že problém je na české straně, napsal portál kreiszeitung.de.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Nabírá to takových rozměrů, že lidem brzy dojde trpělivost," postěžoval si důchodce Walter Theis, který zjistil, že lidé z Česka volají na telefonní čísla začínající předvolbou 04207 a následovaná určitou číselnou kombinací. Theis tvrdí, že někteří jeho známí uvažují kvůli nechtěným telefonátům, které je otravují ve dne v noci, o žalobě. Otázkou ale je, kdo je viníkem. "Volajícím nelze nic vyčítat, ti sami jsou naprosto zmatení nebo dokonce rozzuření z toho, že skončí v Německu," řekl Theis.

Společnost, která lidem postiženým "telefonním terorem z Česka", pomoci nedokáže, nabídla, že si mohou koupit aparáty, na nichž lze určitá čísla zablokovat. "Ale já nechci kupovat žádný telefon, já chci mít svůj klid," rozčílil se Theis.

Mluvčí telekomunikační společnosti postiženým doporučil, že se mají obrátit na "příslušnou firmu v Česku". Stejně se na věc dívá i spolkový úřad pro regulaci rozvodných a telekomunikačních sítí (BNetzA).

Podle zástupce této agentury lze jen doufat, že se někdo v České republice bude snažit problém řešit, protože "si zákazníci snad budou stěžovat na to, že se chtějí někam dovolat a místo toho skončí v Německu".

V článku nebyl zmíněn ani německý ani český operátor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám