Hlavní obsah

Murdocha kvůli odposlechům žaluje i manželka expremiéra Blaira

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Manželka bývalého britského premiéra Tonyho Blaira Cherie podnikla právní kroky v souvislosti s nezákonnými odposlechy ze strany novinářů bulvárního listu News of the World miliardáře Ruperta Murdocha. Podle stanice BBC to potvrdil právní zástupce Blairové.

Foto: Profimedia.cz

Tony a Cherie Blairovi

Článek

Žaloba souvisí „s nezákonným zachycováním zpráv v hlasové schránce“ Blairové, potvrdil právník Graham Atkins.

O podezřelých únicích interních informací z okolí Blairové v době, kdy její manžel vedl vládu, informoval loni v listopadu Levesonovu vyšetřovací komisi bývalý premiérův poradce Alistair Campbell. Tehdy prý podezíral Carole Caplinovou, kamarádku Blairové, že dnes už zrušenému Murdochovu deníku dává tipy. „Teď si uvědomuji, že jsem se mýlil,“ prohlásil Campbell.

V roce 1999 například bulvár psal o tom, že je Blairová těhotná, ačkoliv to tajila.

Stanice BBC poznamenala, že podnětem k žalobě Blairové mohla být právě Campbellova výpověď.

Murdochova společnost News Corporation tváří v tvář hrozbě žalob vyplatila miliónové odškodné už množství osobností a celebrit. [celá zpráva]

Právnička Blairová zůstává i dnes veřejně činnou osobou. Například se angažuje za reformu vězeňství v Británii a čas od času se objevuje na veřejnosti po boku vysoce postavených osob. Naposledy se vedle ministryně zahraničí USA Hillary Clintonové v lednu ve Washingtonu účastnila prvního mezinárodního setkání podnikatelek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám