Hlavní obsah

Slovenskou studentku polili v autobuse kyselinou

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Košice

Košickou studentku Zuzanu (22) při cestě do školy někdo v autobuse polil žíravinou. Dívka si nejdříve ani neuvědomila, co se stalo, a v politých kalhotách dorazila do školy. Až tady pocítila bolest.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Jak informují slovenská média, spolužáci přivolali záchranku a dívka skončila v nemocnici v popáleninovém centru. „V prvním momentě jsem si myslela, že mě někdo polil vodou,“ uvedla studentka pro televizi Markíza.

Podle lékařů má poleptaná lýtka v rozsahu asi dvou procent a čeká ji operace. Na jedné noze jí totiž vlivem žíraviny odumřela tkáň. O případném plastickém zákroku studentka zatím neuvažuje.

Dívka bydlí na vesnici a do školy dojíždí vlakem. Z nádraží cestovala do školy autobusem městské hromadné dopravy číslo devatenáct. Autobus byl v ranní špičce přeplněný a dívka si nevšimla, kdo jí polil kalhoty kyselinou. Po tomto zážitku se  rozhodla, že z nádraží do školy bude raději chodit pěšky.

Její šokovaní rodiče podali trestní oznámení na neznámého pachatele. „Případ řešíme, jako podezření z ublížení na zdraví,“ uvedla košická policejní mluvčí Jana Mésarová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám