Hlavní obsah

Mladý muž, který znásilnil a zavraždil těhotnou dívku, dostal doživotí

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Newport

Doživotní trest dostal ve středu bývalý vyhazovač, sedmadvacetiletý Carl Whant, který loni znásilnil a ubodal těhotnou devatenáctiletou přítelkyni svého bratrance Ryana Mayese. Propuštěn může být nejdříve po pětatřiceti letech, rozhodl podle listu The Guardian soud ve velšském Newportu.

Foto: Profimedia.cz

Policejní specialisté u domu Nikitty Grenderové

Článek

Whant loni 5. února zavolal v pět ráno 19leté Nikittě Grenderové, která byla v devátém měsíci a měla do dvou týdnů porodit. Přišel za ní domů. Tam ji znásilnil. Protože se bál, že by ho mohla udat, prořízl jí hrdlo a bodl ji do břicha, a zabil tak i nenarozené dítě, které mělo dostat jméno Kelsey-May.

Na místě činu založil požár, aby zamaskoval vraždu. V plamenech umíral dvě hodiny i dívčin pes.

Prokurátor Greg Taylor u soudu podle listu Daily Mail mluvil jasně a tvrdě: „Nikitta byla sama doma v bytě, kde by měla být v bezpečí. Někdo do bytu vstoupil, někdo ji znásilnil, někdo ji zavraždil a někdo přitom zabil její nenarozené dítě. Byla bodnuta do krku a to jí přeřízlo krkavici. Také byla bodnuta do břicha a nůž pronikl do nenarozeného dítěte.“

Foto: Profimedia.cz

Nikkita Grenderová na archivní fotografii

Pozůstalým donesl květiny

Žalobce dodal, že vrah se pokusil požárem zamaskovat svůj čin. Tělo těhotné našli hasiči značně ohořelé. Ani plameny však zločin nezamaskovaly.

Whant, který pokrytecky přinesl pozůstalým kytici na znamení smutku, se sice zbavil vražedné zbraně, jenomže na místě činu byla nalezena jeho DNA. Poté uvedl, že měl s těhotnou pohlavní styk, se kterým údajně souhlasila. To, že v době vraždy bylo poblíž jejího domu viděno jeho auto, vysvětloval tak, že jel do babiččina domu pro cigarety.

Svědci ale popřeli, že by Nikitta chtěla mít s Whantem sex. Neměla ho ráda, což prokurátor zdůraznil: „Obecně se vědělo, že Nikitta nemá ráda Carla Whanta. Bral kokain a ona měla pocit, že má špatný vliv na Ryana.“

Paradoxem je, že Whant a Mayes byli nejlepší přátelé.

Reklama

Výběr článků

Načítám