Hlavní obsah

Pouliční gangy své členky běžně znásilňují

Dívky, které se ve Velké Británii stýkají s členy pouličních gangů, se s velkou pravděpodobností nechají opakovaně znásilnit, aby si získaly jejich respekt. Pohlavně se potom s nimi většinou dál stýkají, protože mají pocit, že “na víc nemají”.

Foto: Profimedia.cz

Článek

“Souvisí to se sebevědomím a snahou upoutat pozornost,” popsala pro deník Guardian bývalá členka gangu z jiholondýnské čtvrti Peckham Isha Nembhardová. Znásilnění bylo podle ní mezi mladými muži na ulici přijato jako norma.

“Mnoho dívek se prostituuje a je s nimi špatně zacházeno. Možná i vědí, co je čeká, ale stejně se všemi spí jenom pro to, aby získaly status,” řekl Nembhardová. Dívky se pak podle ní bojí ze začarovaného kruhu vystoupit.

Společenský vývoj problém umocňuje, tvrdí Nembhardová. Dívky se podle ní dnes více líčí a nabízejí, například na sociálních sítích. Jsou také mnohem dříve sexuálně aktivní. Pohlavní styk mají ve svých 16 letech běžně. „To za mě tak nebylo,“ popsala dnes dvacetiletá Nembhardová.

Vysokoškolský diplom vzbuzuje úctu

„Děvčata zjišťují, že nemusí mít na výběr, mladé dívce obklopené skupinou hochů může připadat normální poddat se,“ potvrdila Nembhardové slova londýnská policistka Petrina Cribbová, která vede prevenční program Heart.

Dodala, že policie působí už na dvanáctileté dívky, u nichž hrozí setkání s pouličními gangy výrostků. Podle ní by se ale s prevencí mělo začít u ještě mladších, a to na prvním stupni základní školy.

Londýnská policie odhaduje, že v metropoli působí 250 pouličních gangů, které jsou za každým sedmým znásilněním. Podle dětské charity NSPCC je každá třetí náctiletá v Británii donucena k pohlavnímu styku proti své vůli. Charitativní organizace Race on the Agenda zase tvrdí, že znásilnění je v gangu také častou formou trestu.

Reklama

Výběr článků

Načítám