Hlavní obsah

Taser lupiče s mačetou nezastavil, policisté museli střílet

Novinky,
Londýn

Londýnská policie musela v neděli po agresivním zloději s mačetou střílet ostrými, protože taser ho nezastavil, uvedl list Daily Mail. Lupič skončil v nemocnici v kritickém, ale stabilizovaném stavu.

Foto: , Novinky

Přivolány musely být ozbrojené posily

Článek

V neděli ráno obyvatelé londýnské čtvrti Forest Hill zavolali policii, protože si v 5:40 všimli zloděje, který se pokoušel ukrást auto. Přivolaná hlídka jej ale nezneškodnila, protože ji muž začal ohrožovat, jak uvádí svodka, "zbraní s velkou čepelí", nejspíš mačetou.

Hlídka se stáhla a přivolala ozbrojené posily. Mezitím sledovala podezřelého a jeho komplice.

Podle sdělení policie byly použity jak tasery, tak střelné zbraně. List Daily Mail uvádí, že tasery selhaly ve snaze muže zastavit, není ale jasné, zda měly poruchu, či byly použity z příliš velké dálky. Nakonec policie čtyřikrát vystřelila.

Zasažen byl asi dvacetiletý muž z Ghany žijící ve čtvrti. Byl převezen do nemocnice King´s College na jihu Londýna.

Policisté střílejí výjimečně

Na místě činu bylo nalezeno několik nožů a auto s vytlučeným čelním sklem.

Policie uvedla, že použila střelnou zbraň poprvé od loňského roku, kdy smrt podezřelého rozpoutala v Londýně vlnu násilí.

Mluvčí policie k použití střelných zbraní dodal, že je výjimečné: „Každý rok zasahují ozbrojení policisté u 3000 incidentů a plánují přes 700 operací k ochraně veřejnosti před nebezpečnými násilníky. Policisté střílejí výjimečně, když nemají jinou možnost, je to tak jednou dvakrát do roka.“

Reklama

Výběr článků

Načítám