Hlavní obsah

Polák dostal doživotí za brutální vraždy italských seniorů kladivem

Wolverhampton

Britský soud shledal vinným 22letého Poláka Ireneusze Bartnowského z dvojnásobné brutální vraždy italských důchodců ve Wolverhamptonu, kterou spáchal kladivem a nožem. Když vykrádal jejich dům, ubil je kladivem a ubodal. Dostal doživotí. O propuštění může žádat po 34 letech, uvedla televize SkyNews.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle soudce vrah postrádal veškerou lidskost.

Těla osmdesátiletého Guiseppeho Massary a jeho o tři roky mladší ženy Cateriny nalezla loni na Velký pátek jejich 24letá vnučka Lindsey Boothová, když přišla do jejich domu.

"Vyšla jsem po schodech a jen jsem otevřela dveře, uviděla jsem svého dědu a pak svou babičku. Myslela, jsem, že jsou možná ještě v pořádku a mohu něco udělat, ale pak jsem se jich dotkla a byli studení," vypověděla mladá žena.

Těla obou manželů byla částečka přikrytá dekou, uvedli policisté. Podle nich utrpěl Massaro mnohočetná zranění na hlavě, krku a břiše. Jedna z bodných ran měla hloubku 14 centimetrů. Pitva ukázala, že byl nejprve třikrát udeřen kladivem do hlavy a krvácel do mozku.

Bartnowski ho také bil pěstmi a kopal do něj. Podobné zranění utrpěla i jeho žena, která vykrvácela.

Žalobce také zmínil, že jedna z obětí musela vidět, co se děje s partnerem, a bylo jí jasné, že dopadne stejně. To zvýšilo její utrpení.

Motivem byla loupež

Po vraždě Bartnowski odvezl v jejich peugeotu dva televizory a peníze. Do domu se dvakrát vrátil, jestli tam není ještě něco.

Bartnowski popíral, že by pár zavraždil. Přiznal vloupání, podle něj ale zabíjel jiný Polák, 32letý Wojciech Ostolski. Ten ale byl podezřelý jen z prodeje ukradených věcí.

Bartnowského zachytila kamera, jak vchází a vychází z domu. Jeho krev byla nalezena na noži i kladivu, jeho otisky prstů byly na dokumentech v domě a jeho DNA se objevila i na peněžence Massary.

Bartnowski přijel do Británie jen osm dní před vraždou. Žil se sestrou v sousedním domě a pozoroval pár, aby znal jeho zvyky. Řekl taky, že před vraždou začal brát crack.

Reklama

Výběr článků

Načítám