Hlavní obsah

Ubodaná třináctiletá Britka před smrtí stihla zavolat policii

Doncaster

Z úterní vraždy třináctileté Britky Casey Kearneyové byla ve čtvrtek v Doncasteru obviněna šestadvacetiletá Hannah Bonserová, napsal list Daily Mail. K dopadení ženy pomohlo, že pobodaná dívka ještě dokázala zavolat policii. Život jí to však nezachránilo.

Foto: Profimedia.cz

Park Elmfield v Doncasteru

Článek

Kearneyová jela v osudný den navštívit kamarádku v centru Doncasteru. Když vystoupila z autobusu číslo 55, byla bezdůvodně napadena. Útočnice ji v parku Elmfield bodla do břicha.

Dívka v 13:18 zavolala tísňovou linku 999 a řekla operátorovi, že byla napadena. Pak upadla na zem. Pokoušelo se jí pomoci několik chodců. Zachránit se ji spolu s jednou ženou pokusil i 58 letý trenér tenisu John Willis, kterého přivolali k napadené jeho dva synové ve věku pěti a deseti let.

„Dívka ležela na zemi a měla slabý dech. Byla napůl v bezvědomí a trochu se pohnula, když jsme ji dali do stabilizované polohy,“ řekl Willis.

Foto: Profimedia.cz

Kriminalistí v park Elmfield v Doncasteru

Starší syn uvedl, že dívku viděl normálně jít, a když se ohlédl, byla na kolenou a snažila se vytáhnout něco z batohu. Pak padla na obličej, jednu ruku měla od krve.

Dívku převezla sanitka do nemocnice, kde ale po osmi hodinách svým zraněním podlehla.

Policie dorazila na místo činu skoro současně se sanitkou. Když zjistila, že dívka byla bodnuta, park uzavřela a začala s vyšetřováním.

Podle některých svědků se útočnice pohybovala v parku opilá a křičela i na jiné děti. V ruce měla plechovku. Podle policistů žena útočila zcela bezdůvodně, nešlo o loupež. Motiv útoku ale zatím znám není.

Útočnice zůstane ve vazbě do 22. února, kdy se koná další předběžné slyšení u soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám