Hlavní obsah

Neznámý, který málem umrzl v Tatrách, je prý bývalý polský voják

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na polské straně Vysokých Tater našli před pěti dny muže, který byl na pokraji sil, a kvůli omrzlinám mu hrozila amputace chodidel. Muž od té doby nepromluvil s lékaři ani slovo a domlouvá se jen pohyby hlavou. Polská média ve čtvrtek uvedla, že jde o bývalého profesionálního vojáka, 36letého Vladimíra N.

Po totožnosti tajemného omrzlého muže z Tater pátrá Polsko i Slovensko Video: TV Markíza

 
Článek

V nemocnici jej údajně identifikovala jeho matka. Muž se měl v minulosti zúčastnit několika zahraničních misí. Loni v červnu oznámil rodině, že odjíždí do zahraničí jako žoldnéř a nebude se s nimi nějaký čas kontaktovat.

Samotný muž zatím neřekl ani slovo a neměl u sebe žádné doklady. Nebylo tudíž jasné, zda se jedná o Poláka, nebo Slováka. Po medializaci případu mu fandily obě země.

Po totožnosti tajemného omrzlého muže z Tater pátrá Polsko i Slovensko Video: TV Markíza

Muž zažil v horách teploty kolem minus 25 stupňů. „Našli ho ve starém srubu, byl oblečený nalehko a neměl u sebe jídlo ani vodu. V ruksaku měl pouze velký nůž,“ citovala záchranáře televize Markíza. Lékařům v Zakopaném se s největší pravděpodobností podaří jeho omrzlá chodidla zachránit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám