Hlavní obsah

Skandál s odposlechy a úplatky dopadl i na list The Sun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Britská policie zadržela v sobotu osm lidí v rámci vyšetřování uplácení policie a veřejných činitelů, které běží současně s vyšetřováním nelegálních odposlechů pro média. Jsou mezi nimi i redaktoři listu The Sun. Majitel Rupert Murdoch postupně kvůli vyšetřování mění složení redakce a prohlašuje, že list nepřestane vydávat.

Foto: Novinky

Británie vyšetřuje odposlechy a úplatky, ze stran médií

Článek

Podle BBC je mezi zadrženými pět zaměstnanců bulvárního listu The Sun včetně šéfreportéra Johna Kaye, šéfa zahraničního oddělení Nicka Parkera a člena fotooddělení. Zatčen byl ale také policista z hrabství Surrey, zaměstnankyně ministerstva obrany a příslušník ozbrojených sil.

Vyšetřování korupce v rámci operace Elveden běží paralelně s operací Weeting, policejním vyšetřováním nezákonných odposlechů, s jejichž pomocí již zrušený Murdochův bulvární list News od the World získával informace. Zaměstnanci médií jsou podezřelí, že upláceli policisty a další úředníky. Bližší podrobnosti ale nebyly zveřejněny.

Policie pokračuje ve shromažďování důkazů

The Sun patří také do Murdochova mediálního impéria News Corporation. To potvrdilo zadržení pěti svých zaměstnanců, u nichž byly provedeny domovní prohlídky.

V rámci vyšetřování korupce už skončila ve vazbě více než desítka lidí, ale nikdo z nich zatím nebyl obviněn. Policie pokračuje ve shromažďování důkazů. Byli mezi nimi i čtyři bývalý a jeden současný redaktor listu The Sun.

V rámci obou operací už bylo zadrženo přes třicet lidí.

Zásah proti Sunu je pro Murdochovo impérium velmi citlivý. List představuje jeho hlavní akvizici na Britských ostrovech. Proto ho nechce přestat vydávat.

Reklama

Výběr článků

Načítám