Hlavní obsah

Rakouský nevěstinec nabídl přístřeší bezdomovcům, kšefty nejdou

Vídeň

Před vídeňským nevěstincem Red Rooms se utvořila fronta bezdomovců poté, co jeho majitel Peter Laskaris nabídl zdarma deset z patnácti jednolůžkových pokojů bezdomovcům. Ve Vídni mrzne, rtuť teploměru poklesla na dvacet pod nulou.

Foto: Profimedia.cz

Článek

K dispozici mají i horkou sprchu. Je v každém pokoji. Každý se před uložením na lože osprchuje, dodal s tím, že se ložní prádlo a ručníky každý den mění.

Dál už však jeho dobročinnost nesahá. „Další služby nejsou zahrnuty,“ řekl typickým žargonem poskytovatelů sexuálních služeb a vysvětlil i druhý důvod, proč k tomuto kroku sáhl.

O sexuální služby není v mrazech zájem

„V současném chladném počasí nám beztak obchod moc nejde. Jsou také prázdniny a hodně lidí je pryč s rodinami. Mnoho našich pokojů je prázdných a bylo by ostudné je nepoužít pro dobrou věc. Za těchto mrazů by nikdo neměl zůstat na ulici," řekl Laskaris.

„Řekl jsem zaměstnancům, že tyto pokoje jsou vyhrazeny pro bezdomovce. Nechci, aby někdo byl v zimě venku,“ dodal.

S bezdomovci nemá ani žádné problémy. Ochrance práce nepřibyla. "Každý byl vděčný, že měl teplou střechu nad hlavou," uvedl provozovatel nevěstince.

Laskaris však zašel ještě dál. Protože je o jeho nabídku velký zájem, nyní jedná i s dalšími domy s červenou lucernou, aby část pokojů vyhradili pro bezdomovce, protože beztak moc kunčaftů nemají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám