Hlavní obsah

Rusové zadrželi podezřelého z vraždy českého podnikatele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

V Moskvě byl zadržen Valerij Kirijenko (53), který je podezřelý z účasti na vraždě českého podnikatele Ladislava Hubeného. Ten byl zavražděn v roce 1998 v Kladně. Napsal to ruský list Vzgljad s odvoláním na ruské vyšetřovací orgány.

Foto: Sergei Kapukhin, Reuters

Ruský policista

Článek

Podle vyšetřovatelů Kirijenko v roce 1998 v Kladně pistolí zastřelil dvaatřicetiletého technického náměstka autosalonu Autotepas Ladislava Hubeného. Po vraždě se ukryl a české a ruské úřady po něm vyhlásily pátrání.

Kirijenko původem z ruského regionu Tatarstán byl zadržen v Moskvě už v roce 2004 a eskortován do tatarstánské metropole Kazaně, kde byl obviněn z vraždy.

K vině se ale nepřiznal a odmítl vypovídat. České úřady podle ruské strany nedokázaly předložit ruským soudním orgánům řadu dokumentů nutných pro vyšetřování trestného činu. V souvislosti s tím bylo vyšetřování zastaveno a Kirijenko se dostal na svobodu.

Požadované dokumenty byly ruské straně doručeny až v roce 2006, kdy bylo obnoveno trestní stíhání. Po Kirijenkovi bylo vyhlášeno pátrání. Po zadržení 3. února byl převezen opět do Kazaně, kde proti němu bude vzneseno příslušné obvinění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám